FANDOM


Erna Inari Kaarina Siikavirta (s. 8. lokakuuta 1977, Espoo) on suomalainen pianisti. Hän on kuulunut moniin yhtyeisiin, joihin lukeutuvat muun muassa Grain ja Lordi. Lordi-yhtyeessä hän käytti taiteilijanimeä Enary, joka on muunnos hänen toisesta nimestään, Inarista. Hän soitti myös Children of Bodomissa koskettimia yhtyeen kiertueella vuonna 1998, sekä Sinergyssä 1999. Työkseen hän opettaa pianon- sekä koskettimien soittoa kaikenikäisille oppilaille. Lordissa Enary oli hahmona salaperäinen valkyria-neito, tuonelan tytär. Enary oli seurustellut Lordin Magnumin kanssa, mutta heille tuli riita ja asia päättyi eroon. Nykyisin hän soittaa kosketinsoittimia Arthemesia-bändissä. Syksyllä 2008 Deathlike Silencen sivuilla uutisoitiin että Ms. Erna on jättänyt yhtyeen raskautensa vuoksi.

Enary Muokkaa

Enary on Helin valtakunnan hallitsijan perillinen. Asgardin jumalten tuonelassa syntynyt tytär naamioitiin syntymänsä jälkeen kuolleiden sieluilta nyljettyllä iholla, jonka jälkeen hänen päälleen asetettiin taika joka esti ketään kuolevaista tai Asgardin jumalaa näkemästä hänen todellista luontoaan. Enaryn solutti Odinin joukkoihin valkyyriaksi hänen oma äitinsä. Hel halusi tyttärensä avulla käyttöönsä urheimmat ja vahvimmat kuolleet, jotka Odin oli ottanut omiksi sotureikseen.

Enarysta tuli valkyyria, "teuraaksi valitsija", joka naispuolisena henkenä kantoi sankarilliset kuolleet Valhallaan Odinin luokse. Nämä kuolleet soturit Odin valjasti omaksi armeijakseen. Näistä valkyyrioista Enary oli aggressiivisin. Kaikki ei kuitenkaan mennyt niin kuin oli suunniteltu. Loki, Helin isä ja Enaryn oma isoisä, näki tyttärensä taian läpi. Loki ei nimittäin ollut kuolevainen eikä Asgardin jumalia vaan jääjättiläisen poika. Odin oli ottanut Lokin aikoinaan pojakseen, ja nyt Lokin oli aika paljastaa isälleen Helin juoni.

Raivostunut Odin repi Enaryn kasvojen ihon irti ja kielsi tämän sielulta ikuisen levon. Tämän jälkeen Odin karkotti Enaryn Asgardista vartioimaan Kivun vuorta, maailmojen välissä sijaitsevaa epäkuoleman ulottuvuutta.Valkyyrian voimillaan Enary pystyy välillä matkaamaan Kivun vuorelta Midgardiin, meidän maailmaamme, jossa hän surmaa suuria sotureita ja vie heidän sielunsa Kivun vuorelle. Enary vapautui Odinin vallasta Lordin avulla, kun tämä teki yksityiskohdiltaan salaiseksi jääneen sopimuksen Odinin kanssa. Enary kuului Lordin armeijaan useamman vuoden ajan, mutta on sittemmin poistunut sen riveistä.

Enary muistuttaa fyysisiltä ominaisuuksiltaan vahvasti normaalia ihmistä, mutta hän on silti valkyyria. Noiden voimien avulla hän pystyy siirtämään kuolleita ulottuvuudesta toiseen, ja on huomattavasti normaalia ihmistä kestävämpi ja voimakkaampi. Enaryn aseena toimii myös ukkosenjumala Thorilta saatu miekka, jonka sininhehkuisen terän ovat takoneet Svartalfheimin peikot. Taistelussa miekka osuu automaattisesti kuolemalle määrättyihin sotureihin.