FANDOM


Niko Hurme (s. 19. marraskuuta 1974 Karkkila) on suomalainen muusikko. Hän oli suomalaisen Lordi-yhtyeen basisti vuosina 2002–2005. Hän korvasi yhtyeestä syksyllä 2002 erotetun Magnumin, ja erosi itse yhtyeestä loppuvuonna 2005 henkilökohtaisiin syihin vedoten. Hurmeen tilalle Lordiin tuli Ox. Lordissa Hurme käytti taiteilijanimeä Kalma. Ensin ajateltiin nimeä Kuolo.

Niko Hurme aloitti basson soittamisen 1992 isoveljensä yhtyeessä. Vartuttuaan hän muutti Helsinkiin ja lähti opiskelemaan Diakonia-ammattikorkeakouluun. Hän suunnitteli nuoriso-ohjaajaksi ryhtymistä, mutta ei lopulta tehnyt kyseisiä töitä. Lopulta Hurme päätyi töihin maalausliikkeeseen. Samoihin aikoihin hän perusti ystävänsä Sampsa Astalan kanssa SO.-yhtyeen, jossa Astala lauloi ja soitti kitaraa, Hurme soitti bassoa. Myöhemmin Sampsa Astala pyysi Niko Hurmetta liittymään hänen toiseen yhtyeeseensä, Lordiin, joka tarvitsi uutta basistia. Hurme suostui ja vaikutti Lordissa vuosina 2002–2005.

Kalma soitti Lordin albumeilla The Monsterican Dream ja The Arockalypse. Kalma oli onnellinen, kun sai jättää kädenjälkensä uudelle levylle. Hänen hahmonsa oli Biker Zombie from Hell. Kalmasta käytettiin myös nimeä Kalmageddon ja Kalmisto. Lordissa hän käytti Ibanez Ergodyne- ja ESP LTD Viper-304 -bassoja.

Kalma on esiintynyt eroamisensa jälkeen kahdesti Lordin kanssa; 11. maaliskuuta 2006 Helsingin Nosturissa ja 31. lokakuuta 2006 Lontoossa.

Kalma Muokkaa

Hahmona Kalma on epäkuollut, jonka nimi oli ennen Nicholas Gore. Hänet herätti eloon Kalmaged Aikamatkaaja, joka myös antoi hänelle nimen Kalma. Pian Kalmagedin kuoleman jälkeen Mr. Lordi pyysi Kalman liittolaiseksi. Kalma kuuluu Aikamatkaajan perustamaan Kalmagediaaniseen Veljeskuntaan. Hän on palannut Veljeskuntaan, ja hänen "isoveljensä" (Kalmagediaanisen Veljeskunnan kautta) Ox tuli Mr. Lordin liittolaiseksi (ja Lordi-yhtyeen basistiksi).

Alun perin Britanniassa syntynyt Nicholas "Nick" Gore taisteli Vietnamin sodassa vuosina 1966-1970. Neljännen jalkaväkidivisioonan riveissä mm. vietkong-sissien metsästykseen Kamputseassa osallistunut Gore joutui sodan jälkeen samaan tilanteeseen missä moni hänen taistelutovereistaan jo oli - paluu normaaliin arkeen tuntui liian vaikealta. Unettomia öitä viettänyt sotaveteraani päätti muuttaa elämänsä kertaheitolla. Hän heitti hyvästit konservatiiviselle elämäntavalle, osti Harley Davidsonin, kasvatti hiuksensa pitkäksi ja ryhtyi kiertolaiseksi. Kuvioihin astui rikollisuus, ja Gore elättikin itsensä ryöstelemällä huoltoasemia sekä kauppoja.

Vuonna 1974 Kalmaged Aikamatkustaja oli matkannut Nevadan autiomaahan omasta ulottuvuudestaan tutkimaan kukkulaa, jonka alle oli hautautunut tuhansia vuosia vanha Tau Cet-sivilisaation avaruusalus. Löydettyään aluksen Kalmaged päätti siirtää sen ulottuvuuteensa, mutta arvioi epähuomiossa väärin siirron tehokkuuden. Kalmagedin ja aluksen lisäksi tulevaisuuteen siirtyi osa alueen lähiympäristöstä, joukossa myös paikan ohi sattumalla ajamassa ollut Gore.

Gore löysi itsensä 2300-luvun Britanniasta, ja huomasikin pian maailman olevan tuohon aikaan hyvinkin erilainen paikka. Suurta osaa Manner-Euroopasta hallitsi tyrannimainen fundamentalistihallinto. Kansa ei kuitenkaan niellyt hallinnon ohjeita pureskelematta, ja hallintoa vastaan oliki kasaantunut jo useampia vastarintaliikkeitä. Yksi näistä, Lain Pyörä, kävi sissisotaa ja tehosti sanomaansa terroristi-iskuilla valtiovallan joukkoja kohtaan. Gore vakuuttui ryhmän sanomasta ja voimasta, ja liittyi sen riveihin. Lain Pyörän riveissä monia taisteluita kokenut Nicholas Gore menehtyi Lontoon pohjoispuolella kuusikaistaisella moottoritiellä käydyssä suurhyökkäyksessä.

Taistelun jälkeen alueella liikkunut Kalmaged Aikamatkustaja huomasi kuolleen Goren valtatiellä, ja tajusi tämän olleen mukana yhdessä Kalmagedin suorittamista aikahypyistä. Kalmaged herätti Goren henkiin loitsujensa avulla, otti hänet mukaan Veljeskuntaansa ja nimesi jo kertaalleen menehtyneen bikerin Kalmaksi. Nimi johtaa juurensa Kalmagedin kosketukseen.Entinen sotaveteraani Nicholas Gore oli siis kuollut, ja tilalle oli tullut moottoripyöräzombie Kalma. Uuden elämän saanut Kalma otti pian paikan yhtenä Veljeskunnan johtohahmoista, rinnallaan bulltauri Ox. Jonkin ajan kuluttua Kalma sai kuitenkin kuulla Oxilta, että heidän arvostamansa Kalmaged Aikamatkustaja olikin todellisuudessa paha mies, murhaaja ja ilkeä maagikko. Ox oli jo ehtinyt surmaamaan normaalissa ulottuvuudessa vaikuttaneen Kalmagedin, mutta tämä ei riittänyt. Matkustaessaan ajassa Kalmaged oli jättänyt sekä tulevaisuuteen että menneisyyteen useita versioita itsestään, joten hänen todellinen tuhoamisensa vaikutti mahdottomalta tehtävältä.

Julma Kalmaged oli saanut itselleen suuren määrän vihollisia, joista yksi oli Lordi. Pian tämä ottikin yhteyttä Veljeskuntaan, ja pyysi heiltä apua Kalmagedin lopulliseen kukistamiseen. Kalma päätti auttaa Lordia. Hän opetteli huolellisesti Octavuksen maagisten kirjojen loitsut ja lähti Lordin mukaan Veljeskuntansa tukemana. Lordi ja Kalma metsästivät Kalmaged Aikamatkustajaa eri ulottovuuksissa usean vuoden ajan, mutta eivät onnistuneet tuhoamaan tätä lopullisesti. Vuosien kuluttua Kalma palasi vahvistamaan Veljeskunnan tukikohtaa, suojelemaan veljiään ja kasvattamaan Tornin magiaa. Kalman paikan Lordin rivistössä otti Veljeskunnan johtaja Ox. Huhujen mukaan Kalma vartioi tälläkin hetkellä Veljeskunnan voimaa omassa ulottuvuudessaan, mutta hänet on nähty myös tukemassa Lordin joukkoja satunnaisissa taisteluissa.

Kalmagediaanien Veljeskunnan oppinein magiariimujen lukija on tällä hetkellä juuri Kalma. Loitsujen lisäksi Kalman vahvuuksia ovat voimakas johtajavietti, armottomuus ja kestävyys. Kalma ei tarvitse happea eikä ravintoa, ja hänen fyysiset voimansa ovat poikkeuksellisen vahvat. Vahvin viittaus Kalman bikermenneisyyteen on hänen aseenaan toimiva haulikko, jolla hän tykkää päästää vastustajistaan ilmat pihalle.